Woodstock, ook 50 jaar geleden

15-18 augustus 1969: op een weide in een plaatsje nabij Woodstock vindt een muziekfestival plaats...

Onder het motto '3 dagen van vrede en muziek' kwamen meer dan 400.000 bezoekers naar het festival. Dat was meer dan het dubbele dan voorzien. Er was tekort aan alles, toiletten, eten, drank, stroomkabels, medische verzorging... En het was bovendien door de grote toeloop nagenoeg onmogelijk om het terrein te bereiken. Zelfs de bands die moesten optreden, geraakten er niet tijdig. Met tot gevolg dat er een helicopter moest ingeschakeld worden en de autoriteiten niet anders konden dan de noodtoestand over het festivalterrein uit te roepen. Drie doden en 4 miskramen, maar ook 2 geboortes, en hoeveel kindjes er gemaakt werden, zullen we nooit weten, maar het waren de hoogdagen van 'sex, drugs and rock'n roll'.

Woodstock ging de geschiedenis in als hoogtepunt van de hippiebeweging en tegencultuur van de jaren 1960 & '70. Veel van de muzikanten en groepen die toen optraden, zijn grote namen geworden. Hun liedjes worden nog op de radio gespeeld. Muziekfestivals zijn niet meer weg te denken uit de zomers van vandaag.

Benieuwd naar de legendarische tijd van toen, en wat er nadien in de muziek- en festivalwereld gebeurde? We zetten onze filmdvd's en rockboeken in de kijker op de piramide.