Plantenswap

Van 1 tot 21 april kan je kamerplanten ruilen in de bib

Onze groene vingers beginnen te kriebelen. Er zijn zoveel mooie boeken over kamerplanten. Hoe ze je interieur kunnen pimpen, hoe ze te verzorgen, veel water of niet, wanneer en hoe ze te stekken... Kortom, alles wat je moet weten om je eigen urban jungle te creëren. 

Normaal vind je de boeken over kamerplanten terug in de rubrieken NATUUR en WONINGINRICHTING van de non-fictieafdeling. Deze maand april krijgen ze een ereplaats in de bib. 

Van 1 tot 21 april: PLANTENSWAP

Heb je planten die te groot worden? Of die te veel kleintjes maken? Kom ze in de bib ruilen voor 'nieuwe' planten. Op de eerste verdieping maken we gedurende 3 weken plaats voor een kamerplantenruilpunt.

Breng je planten binnen tijdens de openingsuren van de bib. In ruil krijg je een aantal punten op basis van aantrekkelijkheid, populariteit, grootte, levenskracht... Met de punten kan je ‘nieuwe’ planten ‘kopen’.  

Enkel kamerplanten in een propere pot (waarin ze de komende weken kunnen overleven) worden aanvaard. Een briefje met de naam ervan, eventueel tips voor succesvol onderhoud, zijn pluspunten.

De plantenswap loopt tot Pasen. Planten die geen nieuwe thuis vonden, kunnen in de week na Pasen meegenomen worden door geïnteresseerden, tenzij ze geadopteerd worden door de bibdames. En beloofd… zolang je groene vriendjes in de bib staan, zullen we ze picobello verzorgen.