Feest, cadeautjes en taart !

De Jeugdboekenmaand bestaat 50 jaar. Een goede reden om het lezen te vieren.

Jeugdboekenmaand 2021

En het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, vertalers, uitgevers, boekhandelaren, juffen en meesters, en hoera voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers. 

Iedereen is welkom op het feest dat lezen heet

Een maand lang krijgen bezoekjes aan de bib een extra feestelijk tintje. Bij feest horen pakjes. Daarom worden de allernieuwste boeken als cadeautjes verpakt zodat je je kan laten verrassen. En wat meer is: in de pakjes worden taartbonnen verstopt waarmee je bij de plaatselijke bakker een overheerlijke kaastaart kan kopen om thuis feestelijk van te genieten. Vind jij er één?

Jeugdboekenmaand megajeugdboekenruiltaart

Boek + taart = dubbel feest

Lezen is plezier en dit willen we maximaal delen. Daarom staat in de serre voor de bib gedurende de hele maand maart een mega-taart. Dit is onze jeugdboekenruilplek speciaal voor goede boeken waar je uitgegroeid bent maar die anderen nog leesplezier kunnen bezorgen. Breng mee en kies uit. Zo krijgen gelezen boeken nieuwe levens en verveelvoudigt boekenpret zich.

Doe mee aan de wedstrijd

Maak een feestelijke foto of een party-filmpje van jezelf met jouw favoriete boek en zend het op naar https://jeugdboekenmaand.be/wedstrijd/deelnemen. Wie weet win je wel een boekenpakket of een bezoek van 2 jeugdboekenambassadeurs aan je klas of bib. Stuur je inzending ook naar bib@hoeilaart.be door zodat de bib ze op deze pagina en haar Facebookpagina kan tonen.