Nederlands leren

De bib heeft een Taalpunt voor kinderen
en één voor jongeren en volwassenen

Boeken, cursussen, cd's, spelletjes... om Nederlands te leren en te oefenen.

TAALPUNT NEDERLANDS

Taalpunt Volwassenen het rek in de bib

voor jongeren & volwassenen

Alles wat van pas kan komen bij het leren van Nederlands:
taalcursussen in boekvorm, op cd, cd-rom of dvd, beeldboeken, woordenboeken…
leesboekjes in eenvoudig Nederlands (met moeilijkheidsniveau),
de ‘gemakkelijke’ krant: Wablieft.
In de dvd-collectie zijn de Nederlandstalige films (met Nederlandstalige ondertitels) die geschikt zijn voor mensen die de taal leren, met een Taalpunt-picto gemarkeerd. 

TAALPUNT JEUGD

Taalpunt Jeugd: het rek in de bib met een lezertje

meertalige prentenboekjes

Prentenboekjes in twee talen, telkens Nederlands in combinatie met Frans, Engels, Duits, Arabisch, Turks, Pools of Spaans. Er zijn er zelfs enkele in Portugees, Russisch en Farsi (Perzisch).
Deze boeken bevatten verhalen in twee talen, de ene naast de andere, beide gelijkwaardig. Ze zijn bijzonder geschikt voor anderstalige kleuters die naar een Nederlandstalige school gaan en nieuwkomers die hier op de lagere school belanden zonder onze taal te kennen.

TAALSPELLETJES

voor groot en klein

Oefen het Nederlands (of een andere taal) spelenderwijs met een Memory, Domino of Taaltas boordevol met spelletjes. Achter de laatste tab hierboven vind je het aanbod. Je kan ze ook aan de balie komen bekijken.
De Taaltassen worden enkel uitgeleend aan leerkrachten, brugfiguren en andere volwassenen die kinderen begeleiden in taalontwikkeling en leesbevordering.

LESSEN NEDERLANDS

Lessen Nederlands

Centrum voor Volwassenonderwijs

Crescendo, het Centrum voor Volwassenonderwijs van Tervuren organiseert lessen Nederlands die onder andere in Hoeilaart doorgaan.

Lees meer