Op zoek naar boeken voor kinderen die het moeilijk hebben om te lezen? Kijk dan uit naar onze lachende Makkie, ons wegwijzertje naar Makkelijk Lezen-boeken.

Makkie

Hoezo makkelijk lezen? Ja, niet alleen voor eerste lezers zijn er boeken met verschillende moeilijkheidsniveaus, de gekende ‘AVI-niveau’s’, maar ook voor 8-plussers zijn er boeken op de markt die toegankelijk zijn voor wie lezen een zware opdracht is: kinderen met dyslexie, taalachterstand en/of concentratieproblemen.

Kinderen met een leesprobleem vinden lezen meestal niet leuk. Maar om mee te kunnen op school en in de maatschappij is lezen onontbeerlijk. Daarom vindt de bib het belangrijk dat ze plezier in boeken krijgen. Bij de blauwe, groene en zelfs gele bandjes is er een groeiend aanbod van leuke/spannende/humoristische/griezelige/… verhalen, speciaal voor hun leeftijd, maar toch in eenvoudige taal. De boeken met Makkie dus.

Je vindt ze gewoon in het rek, tussen de andere boeken. De Makkie staat bovenaan op de rug. Die is trouwens ook terug te vinden bij de informatieve boeken.

Op veel van die boeken staat nog een extra stickertje ‘OOK ALS DAISY IN DE BIB’ dat hen toelaat gelijktijdig te luisteren en te lezen op hun eigen tempo. Lees hier alles over Daisy.