biblogo met uitleg over sprinters

Lenen

De uitlening van alle materialen is gratis.

Je kan 15 materialen tegelijkertijd op een lenerspas uitlenen.
Ook tijdschriften kunnen uitgeleend worden, behalve het recentste nummer van elke reeks.

De uitleentermijn bedraagt 4 weken.
Een verlenging van de termijn is maximum 2 keer mogelijk voor zover de materialen niet door een andere lener zijn gereserveerd.
De enige uitzondering op deze regel geldt voor sprinters. Deze veelgevraagde, recente titels hebben een uitleentermijn van 2 weken en zijn niet verlengbaar.

Verlengen van de termijn

Voor een verlenging hoef je niet naar de bib te komen. Het kan via Mijn Bibliotheek (aanmeldknop bovenaan rechts op deze pagina).

Een verlenging kan niet wanneer iemand anders het materiaal heeft gereserveerd. En vergeet niet: aan de achterkant van het bibgebouw (kant Parking Delhaize) is een inleverbus waar je dag en nacht bibmaterialen kan deponeren.

Reserveren

Soms is het lang wachten tot een veelgevraagde titel in het rek staat. Dan kan het een oplossing zijn om die te reserveren. Van zodra het boek binnen komt, wordt dit voor jou opzij gelegd en krijg je een mailtje. 

Ook reserveren kan online via Mijn Bibliotheek. Zoek de gewenste titel op in de catalogus en klik op de RESERVEER-knop.

Wanneer de gevraagde titel beschikbaar is, word je verwittigd via een mailtje. De reservatie kan uit het rekje aan de infobalie genomen worden. Kom ze binnen de 2 weken halen, zo niet is ze voor een volgende wachtende en betaal jij een administratiekost van € 1.

Materialen uit andere bibliotheken die je bij Bib Hoeilaart wil komen afhalen, kan je niet zelf reserveren. Deze kan je via een mailtje aan bib@hoeilaart.be aanvragen. Kostprijs hiervoor is € 1/titel indien we die uit de regio kunnen laten overkomen. Aanvragen van buiten de bibliotheken van Bertem, Huldenberg, Overijse of Tervuren kosten € 5.