Op deze pagina vind je alle praktische info over het gebruik van de bib

Gloob&Teo

Lid worden

Breng je identiteitskaart mee en meld je aan de infobalie aan.
Lidmaatschap is gratis tot 25 jaar.
Vanaf 25 jaar betaal je 5 euro per jaar. 

Uitlenen

Met je lidmaatschap kun je alle materialen kosteloos uitlenen.

De uitleentermijn bedraagt 3 weken en je kan 2 maal kosteloos verlengen met nog eens 3 weken zolang het materiaal niet door een andere gebruiker gereserveerd werd.

Je kunt maximaal 10 items per keer uitlenen.

Voor leerkrachten zijn er aangepaste voorwaarden.

Reserveren

Bijna alle materialen kunnen gereserveerd worden. Enkel recente tijdschriften worden niet uitgeleend en zijn dan ook niet te reserveren.

Reserveren is gratis wanneer het gewenste materiaal uitgeleend is. Wanneer het aanwezig is, kost het 1 euro per item. Je bent dit bedrag verschuldigd zodra je bericht krijgt dat het materiaal voor jou is klaargezet. Zolang dat niet gebeurd is kan je de reservering kosteloos annuleren.

Een reservering wordt max. 2 weken opzij gezet voor jou. Daarna vervalt de reservering, maar ben je nog steeds de reserveringskosten verschuldigd.

Online diensten

Met de Mijn Bibliotheek dienst kun je van thuis uit je ontleningen bekijken, de uitleentermijn verlengen en je leenhistoriek bekijken. Hoe dit precies werkt kun je nalezen op onze help-pagina.

Met de ingebouwde lijstjes-tool kun je items uit de catalogus bewaren op een 'te lezen' of ander lijstje.

De bib heeft ook digitale collecties die je van thuis uit kunt consulteren.

Om de online diensten te kunnen gebruiken moet je een Mijn Bibliotheek profiel hebben. Als je nog geen profiel hebt, lees dan hier hoe je er één kunt aanmaken.

Elders lenen

Is een item bij ons niet beschikbaar, maar vind je het wel in een andere bibliotheek terug, dan kun je dit laten overkomen naar onze bibliotheek. Gebruik dit formulier om je aanvraag te plaatsen.

Het is niet zeker dat de andere bibliotheek het materiaal wil uitlenen. Je krijgt alleszins bericht van ons ongeacht de uitkomst.

Voor deze dienst vragen we een tussenkomst in de transportkosten van 3 euro.

Kosten

Alle tarieven op een rijtje:

  • zerez
  • zerze
  • zerez
  • eeefg

Een aankoopvoorstel doen

Vind je iets niet terug in onze catalogus en wil je dat de bib dit materiaal aanschaft? Gebruik dan ons aankoopsuggestieformulier. Onze aankoopverantwoordelijken beslissen of ze ingaan op het verzoek. Je krijgt sowieso een bericht van ons, ongeacht de uitkomst.