Dit team staat voor je klaar...

Alle bibdames bemannen gedurende een aantal uren per week de balie en kom je wel eens tegen tussen de rekken. Ze helpen je graag verder als je iets zoekt en wie weet kunnen ze je inspireren met leestips. Maak daarom kennis met de bibdames, hun werk en hun interesses.

Leen Tastenoy

Leen Tastenoy 

Werkt sinds 2000 als bibliotheekassistent. Ze is een kei in het op orde zetten van de bib na een uitleensessie, het maken van lenerskaartjes, het kaften van boeken (meer dan 1 per minuut!) en het up-to-date houden van de tijdschriftencollectie. Ze kent de grotelettercollectie op haar duimpje en leest graag romans met een psychologisch kantje, 

 

 

 

Annemie Pijcke

Annemie Pijcke 

Sinds 2007 bibliothecaris en dus verantwoordelijk voor de collectie, zowel de aankopen (leuk!) en afvoer (soms moeten we hardvochtig zijn) als de presentatie van de materialen, voor de organisatie van activiteiten, voor de werking van de Bibraad… Ze leest om zich te ontspannen graag thrillers en historische romans, en probeert daarnaast tijd te vinden om het beste uit alle genres te lezen en zo 'mee' te zijn.

 

 

HIlde Hooghe

Hilde Hooghe 

Als educatief medewerker is ze sinds 2012 mee verantwoordelijk voor de jeugdcollectie en organiseert ze de scholenwerking (dit wil zeggen: maandelijkse bezoeken van 30 klassen, themapakketten en leesbevorderingsactiviteiten op maat). Ze leest uiteenlopende genres en om ‘beroepsredenen’ durft ze wel eens jeugdromans te lezen en te genieten van die schattige prentenboeken van tegenwoordig.

 

 

Sabine Berghmans

Sabine Berghmans

Begon in de bib als vrijwillig boekhersteller en werd in 2018 halftijds bibliotheekassistent. Ze voert nieuwe materialen in het bibsysteem in, maakt de etiketten en helpt bij het kaften van de boeken wanneer de aanvoer piekt. Ze is ervaringsdeskundige op vlak van 'Nederlands leren' en schoolde zich bij als mediacoach. Ze geniet van een goede thriller maar laat zich ook graag verrassen door de keuze van de leesclub. Leergierig als ze is, grijpt ze ook regelmatig naar informatieve boeken.

 

 

En wat lees jij graag?