BOEKSTART

Baby's welkom. Ook in de bib.

Dankzij het Boekstart-project waaraan het Huis van het Kind Druivenstreek deelneemt, ontvangen jonge ouders 2 pakketjes leesplezier, een eerste als de baby ongeveer 4 maand is, een volgende als de peuter 15 maand is. Je krijgt ze in het consultatiebureau van Kind & Gezin (Overijse) of bij ons in de bib.

Wist je dat

  • 80% van de verbindingen in de hersenen tot stand komt voor de leeftijd van 2,5 jaar?
  • taalontwikkeling pas begint als je met je baby praat?
  • boekjes het ideale instrument zijn om te praten en te vertellen?
  • er een kloof van 30 miljoen woorden is tussen driejarige kinderen uit zwijgzame gezinnen en driejarige kinderen uit gezinnen waar veel gepraat worden?
  • die 30-miljoenwoorden-achterstand nooit meer kan ingehaald worden?

Daarom: Boekstart

Je kan niet vroeg genoeg met voorlezen beginnen

Boekstart met Annabel

Ken je onze babyzakjes al?

Met deze rugzakken boordevol knisper-knuffel-voel-badboekjes en tips voor taalstimulering bij die allerjongste ukkies ben je goed vertrokken om van boekjes een goede gewoonte te maken. Elk babyzakje bevat 10 stuks die slechts voor één uitlening tellen. Super voor kindjes van 0 tot 2,5 jaar. Maar ook mama en papa, oma en opa mogen meegenieten.

Babyzakjes
Luierbox.png

In de bib staat een Luierbank

Omdat elke baby het comfort van een droge luier verdient, is Huis van het Kind Druivenstreek gestart met dit initiatief. Voor sommige jonge ouders is de aankoop van wegwerpluiers immers een zware dobber. Anderzijds zijn er heel wat ouders die met een restje luiers blijven zitten eenmaal de kinderen zindelijk zijn geworden. Zij kunnen ze deponeren in de Luierbank. Voedselhulp zorgt voor de verdeling van de verzamelde luiers. Alle merken en maten zijn welkom, uiteraard in goede staat en liefst verpakt.

huis-van-het-kind_logo.jpg
Kindje in de bib speelt met stoffen boekjes