Je leest graag of wil wel eens een film zien, maar raakt niet in de bib?

blauw biblogo met dakje

Voor mensen uit Hoeilaart die omwille van beperkte mobiliteit of quarantaine niet in de bib geraken, is Bib aan Huis de oplossing.
Een vrijwilliger brengt boeken, tijdschriften, cd’s, dvd’s … tot bij je thuis, zo vaak je wil, wanneer je wil.

Hoe kies je?
Je wensen worden tijdens het eerste bezoek door de vrijwilliger genoteerd. De bib stelt per lener een pakketje samen. Lees je graag detectives? Of liever een kooktijdschrift? Je mag natuurlijk lijstjes doorgeven van titels, schrijvers, films…
Het maximum aantal is 10. Zo zit er altijd wel iets tussen dat beantwoordt aan je smaak.

Hoe lang mag je het houden?
De normale uitleentermijn is 4 weken, maar je kan afspreken dat de vrijwilliger sneller terug komt of bijvoorbeeld pas om de 2 maanden.

Moet je daarvoor betalen?
Eenmaal je het jaarlijks lidgeld van 5 € betaald hebt, is alles gratis. Er is geen leengeld te betalen, ook niet als de boeken of films later dan voorzien ingeleverd worden.

Wens je gebruik te maken van deze dienst, neem contact op met de bib op telnr 02 657 17 44 of via e-mail bib@hoeilaart.be. Je kan ons elke werkdag bereiken tussen 9 en 16 uur. Dan maken we een afspraak met een vrijwilliger die je zal opzoeken en het nodige doen voor de inschrijving. Eens ingeschreven, krijg je regelmatig een bezoekje van een vrijwilliger met een stapeltje boeken, cd’s, dvd’s… onder de arm en een fijne babbel voor wie dat wil.