Lidmaatschap te vernieuwen?  Boeken te laat ingeleverd?  Een dvd verloren?  Koffievlekken op een strip?  
 

Bibliotheekbezoek is in principe gratis maar voor extra-dienstverlening wordt een bijdrage in de kosten gevraagd, en als je de uitleentermijn niet respecteert, betaal je telaatgelden…

Uit veiligheidsoverwegingen en om de infobalie niet te overbelasten, worden geen cash betalingen aanvaard.

Je hebt de keuze uit betaling aan de zelfbediening met Bancontact of overschrijving op het rekeningnummer van de bib: BE 95 0971 2238 1058. Heb je een betaalapp op je smartphone, voeg dit nummer toe bij je begunstigden, zodat het een kleine moeite is om aan de balie mobiel te betalen.

En dan nog dit: kleine openstaande schulden hoef je niet onmiddellijk te vergoeden. Zolang je schuldbedrag minder dan 5 € is, kan je blijven uitlenen.
Kaarten met meer 5 € openstaande schuld worden geblokkeerd. Uitlenen, verlengen en reserveren zijn dan niet meer mogelijk. Op geregelde tijdstippen worden deze leners hiervan op de hoogte gebracht en aangemaand hun schuld in te lossen.

Begrijp je niet hoe een bepaald bedrag op je lenerskaart is terechtgekomen? Aarzel niet om toelichting te vragen. Dit kan via mail of aan de balie.