Wandeling doorheen de boeken van Mark Tijsmans

Buitengewone auteurslezing
voor kinderen vanaf 7 jaar en hun (groot-)ouders

Mark Tijsmans

Ken je Mark Tijsmans nog van Flikken? Of misschien van de Ketnetband? Hij schrijft ook boeken, jeugdboeken, maar hij spreekt liever over familieboeken. Hij legt u zelf wel uit waarom. Want Mark Tijsmans komt naar Hoeilaart. Om te vertellen, voor te lezen en op een creatieve manier in interactie te gaan met het publiek.

Wiet Waterlanders, De bende van Teiresias, Tante Geola, en zopas ook Fort Fiktori, dit zijn maar enkele van zijn populaire titels. De hoofdrol is altijd weggelegd voor kinderen. Ze zijn spannend, grappig, avontuurlijk en zitten boordevol fantasie.

Mark Tijsmans groeide op in een groot gezin in Merksem en is van jongs af aan gebeten door de kunsten. Vanaf dat hij kan schrijven, wilde hij schrijver worden maar hij begon - op zijn 15 jaar al - op het podium. Na zijn middelbare schooltijd schreef hij zich dan ook in op het conservatorium. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan van het podium en van televisie; zowel op muzikaal vlak als acteur. Hij was onder meer te zien in de serie Flikken, als Ketnetwrapper en in de musical Peter Pan.

Hij debuteerde als jeugdauteur in 2006 met Het Geheim van te veel torens. Het boek vertelt het verhaal van de tweeling Willem en Nelle Ter Toren die in een weeshuis wonen en op een nacht ontvoerd worden door een vreemde butler. Het meteen tot beste boek verkozen door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.

Door de jaren heen kreeg hij tal van nominaties en prijzen. Mark Tijsmans is dan ook een grote naam in de wereld van de jeugdliteratuur en kijkt altijd uit naar een volgende project. 

Toegang: gratis – reserveer snel je plaatsen