De Schrijfwijzen

Het Groot Dictee Heruitgevonden, een dictee voor íédereen die graag speelt met letters.

Flyer_A5_JPG.jpg

Je hoeft dus zeker geen spellingkrak te zijn om mee te doen. Het dictee wemelt niet van de moeilijke woorden, maar laat je creatief aan de slag gaan met taal. Het spel start om 20u stipt en dat simultaan in meer dan 100 bibs over heel Vlaanderen.

Wij gaan voor deze editie regionaal. De bibliotheken van Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren slaan de handen in mekaar voor een spellingsclash tussen de druivengemeenten. Wie levert de winnaar?

Afspraak vrijdagavond 6 december in De Zevenster, Markt 7A in Tervuren. Vermeld bij je inschrijving of je wenst mee te doen aan onze carpool.

Trommel je taalminnende vrienden op en speel mee! Inschrijven is gratis, via deze link of in de bib. Er valt niet alleen eeuwige roem te winnen. De winnaars van alle bibliotheken nemen het tegen elkaar op in de grote finale van De Schrijfwijzen (midden januari). De grote winnaar gaat aan de haal met een exclusieve Belgische designpen.

De Schrijfwijzen/Het Groot Dictee Heruitgevonden wordt gecoördineerd door Creatief Schrijven vzw i.s.m. de bibliotheken en De Standaard naar een idee van de bibliotheek van Mechelen.